Podrobnost, ki jo je njegova zaročenka Urška Žigart nekaterim izbrancem zaupala že lansko poletje, je v teh dneh dobila novo, okrepljeno, razširjeno pozornost. Med pisanjem portreta navdušujočega zmagovalca dirke po Flandriji se je namreč sloviti italijanski časnik La Gazzetta dello Sport spomnil tudi zaročenkine pripovedi o Pogačarjevih kuharskih muhah. Predvsem pri pripravi ene od njegovih najboljših jedi - testenin z znamenito italijansko omako carbonara.
"Dobro se znajde v kuhinji, predvsem carbonaro res zelo rad pripravlja. Vendar pa je zelo razočaran, če v trgovini oziroma mesnici ne najde guanciale in se mora zadovoljiti z navadno slanino. Kaj razočaran, zelo ga razjezi in naredi cel cirkus," je Italijanom zaupala Urška, in če se tej simpatični podrobnosti večina sveta prisrčno nasmeji, bodite prepričani, da Italijanom ni do smeha niti v sanjah. Nasprotno, Pogačar jih je s tem povsem navdušil, celo ganil njihovo gurmansko dušo.
Guanciale je namreč - kot mnogi zagotovo veste - prav posebna italijanska specialiteta, in sicer nekakšna slanina oziroma panceta iz svinjskih ličnic, ki je prav posebnega okusa in je tipična za pripravo prave omake carbonara. Pravzaprav omaka s klasično slanino sploh nima pravice nositi imena carbonara, tudi če vsebuje vse ostale sestavine vključno s prav tako nujnim in tipičnim sirom pecorino. Pogačar je znan po tem, da je izjemno navezan na italijanski način življenja in očitno ni pri pravi carbonari nič drugače.